Bovag start autobelastingchecker

Op 1 juli aanstaande wijzigen vele tarieven en grenswaardes met betrekking tot autogerelateerde belastingen. Deze veranderingen kunnen allerlei gevolgen hebben voor autokopers, -bezitters en zakelijke rijders. Bovag heeft daarom vandaag een speciale website gelanceerd, waar men de gevolgen kan checken, tot het jaar 2016.

De website Bovag.nl/autobelastingen bepaalt op basis van de CO2-uitstoot van de (beoogde) auto, het (verwachte) moment van eerste tenaamstelling en een keuze tussen particulier en zakelijk gebruik of en tot wanneer welke belastingen van toepassing zijn. Voor de zakelijke automobilist laat de belastingchecker tevens op basis van de cataloguswaarde exact zien hoeveel fiscale bijtelling er per maand is verschuldigd. De particuliere autobezitter krijgt inzicht in de al dan niet belastingvrije status van zijn huidige of toekomstige voertuig, voor wat betreft de motorrijtuigenbelasting (MRB) en de aanschafbelasting BPM.

Tot 2016 worden de CO2-grenzen, die de basis vormen voor de autobelastingen, periodiek aangescherpt, terwijl de daaraan gekoppelde tarieven worden opgeschroefd. Sommige auto’s die nu nog belastingvrij zijn, zijn dat na 1 juli 2012 niet meer. Voor heel veel andere modellen zijn de wijzigingen pas vanaf 1 januari 2013 of pas een jaar later van toepassing.

Particulieren moeten vanaf 1 januari 2014 MRB betalen voor hun zuinige auto. Vanaf 1 augustus dit jaar geldt er een BPM-toeslag bij aanschaf van een dieselauto en de korting voor diesels met een motor conform de Euro6-norm wordt per 1 januari 2013 gehalveerd.

Er is ook een hoop te doen rondom het afschaffen van de onbelaste reisvergoeding. Lees er hier alles over >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.