Bovemij boekt bijna 50 miljoen winst

Met 48,8 miljoen euro als resultaat na belastingen sluit verzekeringsmaatschappij voor de mobiliteitsbranche Bovemij een uitstekend jaar af. Ter vergelijking: in 2019 bedroeg de winst 31,1 miljoen.

Toch was 2020 ook het jaar van corona, waarin Bovemij met ruim 10 miljoen euro de bij Bovemij verzekerde mobiliteitsbedrijven moest ondersteunen. Er kwam dan ook ruim 11 miljoen aan brutopremie meer binnen dan in 2019 en er werd 5 miljoen euro verdiend met beleggingen (wat overigens alweer een stuk minder was dan de 13,7 miljoen die beleggen in 2019 opleverde).

Daar komt bij dat door een afname van het wegverkeer er veel minder schade werd gereden en de verzekeraar dus veel minder hoefde uit te keren. Ook de bedrijfskosten namen af, met 6,9 miljoen ten opzichte van 2019, het jaar waarin fors moest worden afgeboekt rond de afhandeling van het compliance-onderzoek en eenmalige toekomstige personeelskosten werden gemaakt. 

Platforms

Bovemij is in het begeleidend schrijven vooral trots op de verdere uitbouw van het consumentenplatform viaBOVAG.nl en het ondernemersplatform viaBovemij.nl. Bovemij ziet dat het aantal klantbezoeken hier fors toeneemt, evenals het aantal leads dat het voor de leden van BOVAG genereert. De investeringen in deze platforms zullen dan ook in het lopende boekjaar worden vergroot.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3525 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.