Brand bij Care in Nijmegen (update)

Bij Care Schadeservice op industrieterrein Winkelsteeg in Nijmegen heeft maandagmiddag vanaf ongeveer kwart voor vijf een grote brand gewoed. Lassers waren bezig met de afvoer boven de spuitcabine, die vlam vatte. De schade is uiteindelijk voornamelijk beperkt gebleven tot rookschade.

De brandweer zette groot materieel in en had het vuur snel onder controle. Naast Care staat een bedrijf met tanks van Hoes Errogas en de spoorlijn Nijmegen – Den Bosch is in de buurt. Vandaar de grote inzet van meer dan vijf brandweerwagens.

De vlammen kwamen uit het dak, maar daar bleef het ook bij, want alleen het dak bleek vlam te hebben gevat.

Omstreeks zes uur was de brand onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen.

De Gelderlander meldt woensdag dat de brand zo’n zes minuten eerder had kunnen worden geblust. De vertraging is ontstaan doordat de brandweer op zoek moest naar bluswater. Volgens Care en buurman Leonhard Kurz Beheer is een brandkraan voor het pand van Kurz er ooit eens af gereden en nooit gerepareerd.

UPDATE
"Hoewel de schade beperkt is gebleven tot rookschade, moet wel de hele spuitcabinebeplating vernieuwd worden", vertelde Wil Koot, inkoper bij Care. "De schade is daardoor groter dan gedacht."

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *