Brand BVA vernielt zeker honderd auto’s

Bij een grote brand die zaterdag rond 13.30 uur ontstond bij BVA Automotive in Amersfoort zijn volgens de brandweer meer dan honderd personenwagens verloren gegaan. Daaronder enkele Tesla’s die onlangs waren geveild.

Korpsen uit Amersfoort, Zeist en Utrecht waren aanwezig bij BVA Automotive om het vuur te bestrijden. Bij de brand kwam dikke zwarte rook uit het dak. Omwonenden werd geadviseerd deuren en ramen dicht te houden.

Grote hitte

Door de grote hitte in het gebouw moest worden gewacht met blussen totdat de brand uitslaand was. De omvang van de schade is nog niet vastgesteld. De brand woedde in de hal van BVA Automotive en is niet overgeslagen naar BVA Auctions. Het bedrijf laat weten vandaag (1 mei) ‘wegens omstandigheden’ niet telefonisch bereikbaar te zijn.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †