Brand verwoest Millers Oils: ‘Ik heb niks meer’

Bij een grote brand op industrieterrein Kraaiven in Tilburg is donderdagnacht onder meer het bedrijfspand van Vollenhoven Olie in de as gelegd. Daarbij werd ook Millers Oils getroffen, dat bij Vollenhoven huurder was.

“Alles is weg, ik heb niks meer”, reageert mede-eigenaar Casper Hanken van Millers Oils Benelux, specialist in smeermiddelen en brandstofbehandelingen voor klassieke wagens, racewagens, bedrijfsvoertuigen, motorsport en industriële toepassingen. Directeur Thomas Bogaers van Vollenhoven Olie zegt in lokale media dat er in zijn pand tanks en vaten van zo’n duizend liter lagen opgeslagen. “Daar blijft niks van over.” In tegenstelling tot eerdere berichten wist de brandweer het nabijgelegen Euromaster Tilburg Truck te behouden. “Er liggen hier zo’n vijfduizend banden opgeslagen, gelukkig is ons pand gespaard gebleven”, aldus de regiomanager van Euromaster. Wel ondervond de vestiging flink wat overlast als gevolg van ronddwarrelend vuil en de bluswerkzaamheden.

Kortsluiting

De brand met vlammen van tientallen meters hoog ontstond rond 03.10 uur, mogelijk als gevolg van kortsluiting bij een leverancier van vriesvers gebak. De brandweer zette zo’n tachtig man in om het vuur te bestrijden. De ingeschakelde luchtmacht bracht het getroffen gebied door middel van drones in kaart. In de aangrenzende wijk Reeshof werden auto’s bezaaid met stukken as.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *