Brand verwoest werkplaats en occasions

Bij een brand in een autobedrijf in Oss is zaterdagavond de inventaris van de werkplaats verloren gegaan. Ook de aanwezige drie occasions gingen in vlammen op. De huurder van het pand schat de schade aan zijn eigendommen op circa veertig mille.

In het gebouw aan de Etruskenweg huisde Autobedrijf Nadir. De eigenaar zegt vanaf die locatie al dertien jaar actief te zijn met verkoop, import/export, reparatie, onderhoud en financiering. De brand werd kort na 19.00 uur gemeld door voorbijgangers, die rook onder de rolluiken zagen komen. Op dat moment bevond zich buiten een onbekend aantal auto’s op korte afstand van het gebouw. Deze voertuigen liepen eveneens schade op. De inventaris van de werkplaats (gereedschap, drie hefbruggen en een bandendemontage-apparaat) zou volgens Nadir om en nabij de 25 mille vertegenwoordigen. Hij zegt zijn onderneming elders in Oss te willen voortzetten en inmiddels op zoek te zijn naar een andere locatie. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Volgens de brandweer moet het pand als verloren worden beschouwd.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †