Bridgestone koopt fastfitketen Speedy

Bandenfabrikant Bridgestone verwacht binnenkort de overname van Speedy Frankrijk af te ronden. De voormalige Kwik-Fit-dochter is één van de grootse bandenketens in Frankrijk en een belangrijke concurrent van onder andere Michelin-dochter Euromaster.

Met de overname van Speedy krijgt Bridgestone een belangrijke distributieschakel in handen, die het merk ‘direct’ in contact brengt met de consument. Of de keten wordt omgedoopt naar First Stop – de franchiseketen van Bridgestone – lijkt onwaarschijnlijk, omdat Speedy een bekende naam in Frankrijk is. Bovendien bestaat het Speedy-netwerk niet alleen uit eigen vestigingen, maar ook uit een groot aantal franchisenemers.

Eduardo Minardi, CEO van Bridgestone EMEA, kondigde de overname gisteren aan. Het wachten is op de officiële goedkeuring van de autoriteiten, maar die lijken Bridgestone geen strobreed in de weg te leggen. Volgens onbevestigde geruchten zou Bridgestone ook in andere landen (de Benelux is een optie) op overnamepad zijn. Profile en Kwik-Fit lijken dan de eerste namen die in beeld komen.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1789 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.