Van Brussel op productmanagement Tenneco

Onderdelenfabrikant Tenneco heeft Peter van Brussel per 1 mei jl. aangesteld als senior product management manager EMEA. Van Brussel is nu nog senior country manager Benelux, Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Met het oog op een vloeiende overgang blijft Van Brussel (47) deze maand nog verantwoordelijk voor deze drie afzetregio’s. Wie zijn opvolger wordt is nog niet bekend. Tenneco is OE- en aftermarketproducent van de merken Monroe en Walker. In zijn nieuwe rol wordt Van Brussel verantwoordelijk voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika met betrekking tot productmanagement. Hij zal een vijfkoppig team aansturen en rapporteren aan vicepresident Maurits Binnendijk. Die werd begin 2018 benoemd in zijn huidige functie.

Tenneco

Van Brussel volgde in 2009 Binnendijk op als Business manager Nederland. Hij gaat nu van sales- naar productmanagement. Geen onbekend terrein: ook bij zijn vroegere werkgevers Delphi en Sator was hij product(group)manager. “Binnen Tenneco zal ik me meer gaan bezighouden met zaken als productrange, ontwikkeling, OE-producten en kennis inzetten voor de aftermarket, engineering, fabrieksbezoeken. Het is mooi om vanuit negen jaar saleservaring met een commerciële bril op te kijken naar hetgeen er allemaal binnen onze organisatie ontwikkeld en gelanceerd wordt. Ik kom meer bij de bron te zitten en dat is een positie die me trekt.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †