DRiV Motorparts, een divisie van Tenneco, heeft QR-codes toegevoegd op de verpakking van zijn producten. De codes leiden de monteur naar allerlei technische informatie, van productspecificaties, montageadvies en garantievoorwaarden tot aan de mogelijkheid om direct met het technische supportcentrum van de fabrikant contact op te nemen.

Voorts biedt de code een link naar het Garage Gurus Learning Management System dat voorziet in allerlei technische cursussen, webinars en materiaal. DRiV begint met QR-codes voor Ferodo LV-blokken en -schijven, Jurid LV-blokken en -schijven en de motordelenmerken Glyco, Nural, Goetze en AE. De schokdempers van Monroe, onderdelen van MOOG en andere DRiV-merken en onderdelen worden de komende maanden toegevoegd.

Moeilijk

Massimiliano Milani van DRiV Motorparts, vertelt: “De ontwikkeling van de QR-codes en ze toevoegen aan de verpakking van duizenden onderdelen betekent een aanzienlijke investering, maar vormt een sleutelonderdeel van onze strategie om onze klanten en installateurs die onze producten elke dag hanteren de best mogelijke ervaring te bieden met de merken en producten van DRiV Motorparts. Met alle opkomende technologieën en ontwikkelingen die de autobranche op dit moment doormaakt, is het nog nooit zo spannend geweest binnen de sector actief te zijn. Tegelijkertijd zien we in dat het leven van een motortechnicus moeilijker wordt. Door de QR-codes aan de productverpakking toe te voegen, verstrekken wij installateurs uitgebreide informatie die van onschatbare waarde is op het moment dat dit het hardst nodig is. Bovendien stellen we ze in de gelegenheid hun vaardigheden nog verder uit te breiden.”

Dienstverlening

Milani vervolgt: “Met alle voordelen die het scannen van de QR-code oplevert en omdat het maar een paar seconden in beslag neemt, zou het voor installateurs als net zo belangrijk kunnen worden beschouwd als het hebben van het juiste gereedschap op het werk. Ten slotte geeft de toevoeging blijk van hoe wij ernaar streven de allerbeste onderdelen aan te vullen met de allerbeste dienstverlening.”

NRF

Eerder dit jaar maakte NRF al bekend dat het zijn geprinte handleidingen bij compressoren heeft vervangen door QR-codes. Door deze met de smarphone of tablet te scannen worden monteurs naar een online installatie-instructie geleid.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties