Bumperkleven grootste irritatie

Bumperkleven staat op nummer 1 in de lijst grootste irritaties door automobilisten, gevolgd door medeweggebruikers die met hun smartphone bezig zijn.

Dat blijkt uit een onderzoek van online verzekeraar Allianz Direct onder ruim duizend respondenten in februari 2021. Allianz stelde een top 5 samen van grootste ergernis, waarbij respondenten de drie grootste irritaties konden opgeven. Vandaar dat de som van percentages hoger is dan 100.

  1. Bumperklevers (59 procent)
  2. Automobilisten die met hun smartphone bezig zijn (48 procent)
  3. Snelheidsduivels (31 procent)
  4. Linksrijders (29 procent)
  5. Automobilisten die afval uit het raam gooien (24 procent)

Bewuster

Ron Adams, hoofd marketing en sales bij Allianz Direct: “De afgelopen jaren kwam de smartphone steeds als grootste bron van irritatie uit ons onderzoek, maar is nu voor het eerst weer iets aan het zakken op de lijst van ergernissen. Dit jaar staat de bumperklever bovenaan het lijstje. Een verklaring kan zijn dat we ons bewuster zijn geworden van de gevaren die het gebruik van een smartphone achter het stuur met zich meebrengt. Bovendien wordt hier tegenwoordig meer op gecontroleerd met speciale flitsers.”

Afleiding

Naast irritaties worden Nederlanders ook regelmatig afgeleid achter het stuur. Ook hiervan heeft Allianz Direct een top 5 samengesteld. Die ziet er als volgt uit:

  1. Andere weggebruikers (32 procent)
  2. Smartphone (22 procent)
  3. Slaperigheid (21 procent)
  4. Werk aan de weg (15 procent)
  5. Billboards (14 procent)

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3415 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.