Burghardt voorzitter brancheorganisatie laadinfrastructuur

ChargeUp Europe, de brancheorganisatie van de Europese laadinfrastructuursector, heeft Christopher Burghardt benoemd als eerste voorzitter van het samenwerkingsverband, dat in 2021 verder gaat als formele brancheorganisatie.

ChargeUp Europe werd in maart 2020 opgericht door ChargePoint, Allego en EVBox, en telt inmiddels elf volwaardige leden uit de branche. Vandaag werd bekend dat daar Compleo en Last Mile Solutions bij komen. ChargeUp Europe maakt zich sterk om samen met de Europese Commissie en andere stakeholders te werken aan een geïntegreerde, Europese markt voor laadinfrastructuur die de bestuurders voorop stelt. Hiervoor wil ChargeUp Europe een ecosysteem opzetten dat gebaseerd is op open protocollen en interoperabiliteit, zodat bestuurders én bedrijven onevenredige kosten kunnen vermijden.

Schoon vervoer

“We zijn een jonge branchevereniging, maar ChargeUp Europe heeft in de afgelopen acht maanden al grote stappen gezet”, zegt Chris Burghardt, “We gaan door met de opbouw van onze vereniging en onze branche, door samen met alle stakeholders elektrische voertuigen en de benodigde laadinfrastructuur als hoeksteen te positioneren voor schoon vervoer in heel Europa.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3416 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.