BVA gaat Europees veilen

Veilinghuis BVA Automotive start vanaf 19 maart 2011 met import- en exportveilingen aan particulieren. In samenwerking met Auktion Zentrum A30, VWE en Dekra zal elke derde zaterdag van de maand een online autoveiling worden georganiseerd waar, naast het bedrijfsleven, Europese particulieren op auto’s kunnen bieden.

Arjan Schenk van BVA Automotive: "Naast de fiscale voordelen bij het exporteren van auto’s voor de Nederlandse opdrachtgevers is er ook een grote kans op een uitstekende opbrengst, omdat iedereen in Europa die een nieuwe auto wil kopen kan deelnemen aan de veilingen. De doelgroep bestaat in principe uit 495 miljoen potentiële kopers. Met deze manier van internationaal veilen zetten wij de volgende stap in richting van een transparante, Europese automarkt."

Binnen de maandelijkse veiling kunnen buitenlandse auto’s worden aangeboden aan Nederlandse kopers en andersom. In beide gevallen zorgen de samenwerkende partners voor de begeleiding van de verkoop, zoals voorfinanciering van de eventueel terug te vorderen BPM en BTW. De te veilen auto’s worden door nationale en internationale leasebedrijven en autohandelaren ingebracht. Ook nieuwe partijen die auto’s willen inbrengen, kunnen elke maand hun voertuigen laten veilen.

BVA’s partner Auktion Zentrum A30 verzorgt de opslag van de auto’s in zijn pand net over de grens bij Oldenzaal. Daar worden ook de kijkdagen gehouden. Dekra keurt elke auto grondig en VWE verzorgt de administratie.

Binnenkort wordt een Bugatti Veyron geveild. Ook minder exotische auto’s komen aan bod.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.