Car-Systems biedt koppeling met Silver DAT calculate

Het garagesoftwarepakket van Car-Systems is uitgebreid met het schadecalculatiesysteem Silver DAT calculate van VWE. Autobedrijven kunnen hiermee zelf een schadecalculatie maken.

Op de vraag of er een toegenomen belangstelling vanuit het autobedrijf is voor schadeherstel legt Jasper Verweij, directeur DAT Nederland uit dat die vraag vanuit het autobedrijf nooit weg is geweest. “74 procent van de Bovag-bedrijven zegt zelfs dat ze aan schadeherstel doen. Nu is in de praktijk vaak moeilijk het onderscheid te maken tussen reparatie en schadeherstel. Een spiegelkap vervangen wordt al gauw als schadeherstel bestempeld. Klanten komen ook met schadeherstel bij hun autobedrijf. En omdat zij hun klanten willen helpen, hebben ze ook belangstelling voor schadecalculatie. Veel autobedrijven hebben ook een samenwerking met een schadeherstelbedrijf in de buurt. Ze hoeven hun klanten dan niet weg te sturen, kunnen toch helpen, ook al herstellen ze de schade misschien niet zelf.”

DAT Nederland is een joint venture van VWE en DAT. Car-Systems is al langere tijd bezig haar modules uit te breiden en kwam voor schadecalculatie bij DAT uit. Verweij: “Je ziet dat de fastfitter ook onderhoud doet, de dealer gaat schadeherstel doen… De traditionele verdeling van activiteiten in de automotive verdwijnt. Bij andere partijen kreeg Car-Systems geen ingang en omdat de relatie met VWE altijd goed is geweest, was de keuze voor DAT snel gemaakt.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3825 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *