Care: 500 schadebedrijven is genoeg

“Met maximaal 500 schadebedrijven is de gestuurde schadestroom in ons land goed afgedekt”, zegt Care-directeur Johan van Klinken. “Er moet gewoon ruimte worden gemaakt in de branche, voordat we weer op een gezonde manier verder kunnen. Saneren is de enige oplossing.”

Van Klinken had verwacht dat de afgelopen jaren veel harder zou worden gestuurd op een beperkt aantal schadebedrijven, maar dat is niet gebeurd waardoor onvoldoende bedrijven zijn afgevallen. “De crisis duurt nu al vier jaar en eigenlijk is er in die tijd nog veel te weinig gebeurd.”

Focwa onvoldoende

Volgens de directeur speelt ook branchevereniging Focwa hier een rol in. “De brancheorganisatie had hier een grotere voortrekkersrol kunnen vervullen, bijvoorbeeld met een saneringsfonds. Focwa had meer kunnen betekenen bij zo’n gezamenlijk initiatief, wellicht zelfs met hulp vanuit Den Haag”, zegt hij. “Nu is er onvoldoende kennis van de markt en te weinig bedrijfsmatige knowhow aanwezig waardoor Focwa te weinig een goede adviesrol kan vervullen.”

Zelf is Van Klinken ondertussen druk bezig met versterking van de interne Care-organisatie, zodat vanaf volgend jaar ook in het buitenland acquisities kunnen worden gepleegd. De eerste, oriënterende gesprekken worden al gevoerd met partijen in Engeland en Frankrijk. “Er staat genoeg te koop, maar we zijn zeker niet uit op koopjes”, aldus Van Klinken. “We willen niet zomaar het naambordje Care in het buitenland neerzetten; het moet goed en professioneel gebeuren.”

Lees het complete interview met Care-directeur Johan van Klinken in de nieuwste editie van Aftersales Magazine (pag. 76), die op 26 oktober verschijnt.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.