Care blijft op acquisitiepad

Na jaren van groei, staat nu de schademarkt onder druk. De daling wordt veroorzaakt door vele factoren: kleinere leasevloot, ander claimgedrag, rustiger rijgedrag, minder verkeer etc. Grotendeels incidentele factoren. Dat heeft Johan van Klinken van Care Schadeservice gezegd tijdens de nieuwjaarsreceptie. Toch blijft Care in 2011 op het acquisitiepad.

Care verwacht dat de schadeomzet van dealers verder onder druk zal komen te staan. De verzekeraars zijn steeds beter in staat om de omzet naar de universeel te sturen en willen dat ook vanwege het prijsvoordeel.

Volgens Van Klinken worden dealers op termijn ook steeds meer geconfronteerd met onderdelen, die vergelijkbaar zijn met origineel, maar met een veel lagere prijs en Europese certificering. "Importeurs zullen hun grip op deze markt niet willen verliezen en steeds meer, buiten de dealer om, rechtstreekse leveranties willen uitvoeren. Door al deze factoren wordt de rol van de dealer in de schadewereld steeds kleiner."

Lees hier de hele nieuwjaarstoespraak >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.