Carglass checkt autoruiten aan grens

In samenwerking met ANWB en VVN gaat Carglass gratis auto-inspecties uitvoeren aan de grens. Op de parkeerplaatsen Knuvelkes en Hazeldonk aan de A2 en A16 zullen op 13 en 20 juli naar verwachting honderden auto’s en caravans worden gecontroleerd op verborgen gebreken als autoruitschade, lage bandenspanning en overbelading.

Tijdens een recente politiecontrole is gebleken dat er ook dit jaar weer van alles te schorten is aan caravans, campers en aanhangwagens. De samenwerkende organisaties willen met de inspecties de veiligheid op de weg vergroten.

Daarom organiseren de ANWB, VVN en Carglass jaarlijks in de vooravond aan de vakantieperiode autocontroles op drukke parkeerplaatsen langs de grens.

Veel automobilisten controleren hun auto voordat zij op vakantie gaan. Zo wordt de ruitenvloeistof bijgevuld en het oliepeil gecheckt. Terwijl ruitenwissers en autoruitschade vaak over het hoofd worden gezien. Uitgedroogde ruitenwissers kunnen leiden tot slecht zicht en sterschades kunnen doorscheuren door de hoge temperatuurverschillen veroorzaakt door de airco. Carglass controleert niet alleen autoruiten en –wissers op schade, maar poetst ook de ruiten en vult de ruitvloeistof bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.