Carprof Valentijn Autobedrijf 2019/2020

Carprof Valentijn Zaltbommel is vanavond verkozen tot Autobedrijf van het Jaar 2019/2020. De bekendmaking vormde de apotheose van het jaarcongres van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven.

In congrescentrum NBC te Nieuwegein dongen ook Carteam Uithoorn en Auto Ruesink Goor naar de titel. De winnaar van deze dertiende editie is de opvolger van Auto Haarhuis.

De vakjury constateerde bij monde van voorzitter Ferry Smith (ANWB) over de winnaar: “Bijna griezelig, zo goed zijn hier de werkplaatsprocessen georganiseerd.” Behalve uit Smith bestond de jury uit Joost Bruins van RDC, Bertus de Vries van Bovemij, Paul de Vries van DCDW en Remco de Vette van W&D consultants. Zij zochten bij hun selectie nadrukkelijk naar nieuwe ontwikkelingen, een goede specialisatie, uitmuntende bedrijfsvoering of sterke toekomstvisie – aspecten die andere ondernemers laten zien hoe het nóg beter kan.

Bevestiging

Adrie Valentijn was daar tijdens deze editie het best in geslaagd, luidde het eindoordeel. Direct na de bekendmaking gaf de winnaar als eerste reactie op het podium: “Een betere bevestiging van onze inspanningen is er niet.” Carprof Valentijn scoort hoog op klantentevredenheid, technische kennis en kunde, geschoolde arbeidskrachten, personeelsbeleid en bovenal op betrouwbaarheid en transparantie. Adrie Valentijn: “Het meest trots zijn we op het ‘thuisgevoel’ dat klanten bij ons ervaren en hun loyaliteit. We doen het goed als klanten terug blijven komen voor onderhoud aan hun auto.”

Mystery shoppers

In de voorbije maanden werd de top tien van potentiële titelwinnaars geschouwd. Ook was er anoniem bezoek door één of meer mystery shoppers. Op basis van alle rapportages werden de drie finalisten bepaald. Zij kregen vervolgens de jury te gast, voor een uitgebreide persoonlijke en bedrijfsmatige kennismaking.

Thema’s

Het Jaarcongres kende een plenair congres en drie soorten infosessies, gewijd aan de thema’s ‘inspiratie’, ‘praktisch’ en ‘dialoog’. Er hadden zich ongeveer achthonderd Bovag-leden ingeschreven voor het congres.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *