Cars en Joy start eigen verzekeringslabel

Cars en Joy introduceert een eigen verzekeringslabel. Een koper van een gebruikte auto kan via de site Carsenjoyverzekering.nl nu ook de auto meteen verzekeren bij de occasionformule voor de automotivebranche. De verzekeringspremie is in twintig seconden te berekenen. Bij de afgesloten verzekering geldt een bedenktijd van veertien dagen.

Sinds deze zomer heeft Cars en Joy haar eigen vergunning voor het verzekeren en financieren van auto’s. “Wij zijn hierdoor veel flexibeler in het uitkiezen van leveranciers en het opbouwen van een portefeuille. Hier profiteren onze franchisenemers van”, aldus Theo Peeters, franchise development manager van Cars en Joy. “Alle voorwaarden die kostenverhogend werken en alleen van toepassing zijn op nieuwe auto’s zijn eruit gehaald, zoals bijvoorbeeld de drie jaar nieuwwaarde garantie. Hierdoor ontstaan zeer gunstige condities, vergelijkbaar met internetaanbieders. Dit terwijl de schade wel gestuurd wordt naar de aangesloten vestigingen”, aldus Peeters.

Omdat Cars en Joy nog maar een beperkt volume heeft, is het bedrijf samenwerkingsverbanden aangegaan met gespecialiseerde bedrijven. “Onze financieringen regelen we met Volkswagen Bank. Onze verzekeringsadministratie is uitbesteed aan ANAC backoffice uit Eindhoven. De onderliggende verzekeraar op dit moment is Nederlanden van Nu, onderdeel van Generali.”

Cars en Joy zit in een groeifase en startte in augustus ook met een vestiging in Muiden in het oude Volkswagen/Audi-pand van De Wegman aan de snelweg A1.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.