Carwash bevordert kruisbestuiving autobedrijf

Hij beschouwt het als een onlosmakelijk deel van zijn autobedrijf: de nieuwe roll-over die pal naast zijn showroom is geplaatst. “Ik zet de schuifpui van de showroom helemaal open, zodat klanten die hun auto wassen hier eens rustig kunnen rondkijken. En ook als een auto in de werkplaats is geweest krijgt de klant hem spiksplinternieuw terug. Dat wordt zeer gewaardeerd.”

Het autowassen zit Martijn den Breejen (34) uit Almkerk in het bloed. Als tiener waste hij de auto’s in het bedrijf van zijn vader. “We hadden achter ons bedrijf een wasplaats waar ik de auto’s met een spuit te lijf ging. Ik vond het prachtig om de auto’s weer helemaal in topconditie bij de klant af te leveren.”

De wasplaats werd een roll-over en Martijn zwaait als Opel-dealer inmiddels de scepter over het bedrijf.  De zaken lopen ondanks de economische crisis voorspoedig. Den Breejen heeft dan ook niet op één paard gewed. “We hebben een tankstation, een werkplaats, een shop en naast Opel bieden we ook andere auto’s aan. De wasgelegenheid maakt het plaatje compleet waardoor we veel trouwe klanten hebben.”

Kruisbestuiving

Hoe belangrijk die kruisbestuiving is merkte Den Breejen toen twee jaar geleden de roll-over wat mankementen ging vertonen. “We hadden deze roll-over al vanaf 1999 dus was het niet zo vreemd dat er eens iets aan de hand was. Maar omdat we nogal eens nee moesten verkopen bleven de klanten ook weg. We gingen van 10.000 wassingen naar zo’n 7000 wassingen per jaar. En die 3000 klanten kwamen dus ook niet meer tanken en uiteindelijk voelde dat ook nog door in de verkoop. Zij het in mindere mate.”

Dus besloot Den Breejen om een geheel nieuwe roll-over te laten plaatsen. Een flinke investering die Martijn ook wereldkundig wilde maken. “We hebben de ombouw op Facebook gezet en 14.000 folders in de omgeving verspreid. Ook hebben we in de plaatselijke krant een advertentie geplaatst waarbij klanten één jaar gratis autowassen konden winnen.”

De reclamecampagne sloeg in als een bom . Op de opening 31 augustus heeft de roll-over onafgebroken gedraaid. “Ik merk nu al dat klanten die voorheen elders ging wassen weer terugkomen. Daar wordt ik wel vrolijk van, ja.”

Onmisbare schakel

Ruim 45% van alle 1.250 Washtec autowasinstallaties in de Benelux staat bij een auto- of schadebedrijf, al dan niet gecombineerd met het tankstation wat bij het autobedrijf hoort. Volgens Peter van der Veen van Washtec  is een autowasinstallatie dus een onmisbare schakel in de gehele aftersales-keten en biedt het autobedrijf weer een kans de klant aan zich te binden. In combinatie met een servicepas (inclusief 2 keer bandenwissel, gratis controle van vloeistoffen etc.) kan men bijvoorbeeld 10 wasbeurten per jaar aanbieden.

“Geweldig toch als een klant nu minstens 10 keer per jaar door de showroom loopt?  Ook steeds meer importeurs en leasemaatschappijen eisen dat een auto gewassen wordt afgeleverd na een reparatie. Met een eigen autowasinstallatie hoeft de dure monteur niet meer de straat op met een klantenauto om vervolgens ergens bij een nabijgelegen tankstation in de rij te gaan staan voor een wasprogramma. Wij rekenen graag samen met het autobedrijf uit of de investering in een eigen autowasinstallatie rendabel kan zijn,” aldus Van der Veen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.