CBS: vertrouwen auto-ondernemers groeit

Bij een toenemend aantal ondernemers in de autobranche groeit het vertrouwen dat zij een aanhoudende coronacrisis zullen doorstaan. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het CBS.

Dacht in mei 35,3% nog maximaal twaalf maanden in bedrijf te zullen zijn, vorige maand was dat nog maar 28,2%. Ook een stukje verder in de tijd kijkend signaleert het CBS in de categorie ‘autohandel en -reparatie’ een groeiend optimisme: inmiddels gaat 57,5% ervan uit langer dan twaalf maanden zakelijk in leven te blijven. In mei was dat slechts 35,3%.

Het percentage automotive ondernemers dat zegt niet te weten hoe hun toekomst eruit ziet neemt juist af: van 21,3% in mei naar 14,3% in juni. In april vreesde nog 75,7% van de automotive bedrijven binnen twaalf maanden op de fles te gaan; slechts 5% zag zichzelf over een jaar nog in de lucht zijn.

Vertrouwen

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is blijkens de jongste CBS-data in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit alleen zo in de onroerendgoedsector, de detailhandel en de informatie c.q. communicatie.

De nieuwste coronameting werd begin juni onder bedrijven gehouden.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *