Cecra: Code of conduct bijna door

Tijdens een EU-bijeenkomst is duidelijk geworden dat fabrikanten en dealers positief zijn over de komst van een code of conduct, waarbij twee van de vijf punten sowieso al in het verdrag opgenomen worden.

De overeenkomst is nodig om in de geest van de vrije markt dealervriendelijke afspraken te maken, die in de nieuwe dealercontracten voor na medio 2013 worden meegenomen.
De autofabrikanten zijn het eens over de opzegtermijn en de geschilbeslechting. Redenen voor opzegging van het contract, transfers van het dealerschap, en de mogelijkheid om door te gaan met het voeren van multimerken leveren nog de nodige discussie op.
Mochten de dealers en fabrikanten het niet eens worden over een gedragscode, dan zal de branche nieuwe Europese regels opgelegd krijgen voor contract fairness op b2b-niveau.

EDC-voorman Jaap Timmer en EU-jurist Dr. Stephan Simon gaan in Aftersales Magazine nummer zes dieper in op de post-BER periode en de code of conduct.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.