Centraal occasionbeleid voor Riva Holding

Riva Holding, moederbedrijf van onder meer Wittebrug Autogroep, Davo Groep en Haaglanden Lease, start met Centraal Occasion Management. De nieuwe afdeling centraliseert het occasionbeleid om elke euro potentiële omzet daadwerkelijk te realiseren.

Mark van der Kallen, algemeen directeur van Riva Holding: “Het doel van de centralisatie is om maximaal rendement te behalen voor de gehele Riva Holding. Zo willen we de diversiteit van gebruikte autostromen nog strakker aansturen, zodat elke euro potentiële omzet ook echt binnen de groep wordt gerealiseerd. Een inruil- of leaseauto mag nooit de organisatie verlaten als één van de vestigingen potentie ziet voor particuliere verkoop.”

Een samenwerking met Fleetselect heeft geleid tot een centraal platform voor de gehele Riva organisatie. De ex-leaseauto’s en inruilauto’s komen vanuit alle vestigingen overzichtelijk bij elkaar en kunnen vanaf één werkplek worden aangestuurd op rendement, bestemming, doorlooptijd en financieel-logistieke afwikkeling. Hiervoor wordt de remarketingsoftware Autoblox gebruikt.

Opbrengst

Van der Kallen heeft Edwin Lelieveld aangesteld als manager van de afdeling Centraal Occasion Management. “We doen duizenden taxaties per jaar en hebben zeer veel kennis in huis om te komen tot goed onderbouwde waardebepalingen. De verkoop van de beschikbare handelsauto’s moet dan wel leiden tot de beste opbrengst. Wij willen dit realiseren door deze auto’s aan te bieden aan meerdere kopers in een concurrerende markt”, aldus Lelieveld.

Specifiek voor Haaglanden Lease gaat het inspectieteam van Fleetselect de inname verzorgen van de einde-contractauto’s en wordt een uitgebreide inspectierapportage geleverd. Naast Autoblox heeft Riva Holding bewust gekozen om gebruik te maken van de open veilingen van Fleetselect.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.