Centric verduurzaamt vloot

ICT organisatie Centric brengt 325 auto’s opnieuw onder bij Athlon Car Lease. Onlangs bestelde Centric ter vervanging en uitbreiding van de huidige poolvloot 200 duurzame auto’s met een lage CO2-uitstoot. Het betreft de Volkswagen Polo Bluemotion met een beperkte bijtelling van veertien procent.

De overige 125 auto’s zijn ter vervanging van het rijdende wagenpark bij de diverse werkmaatschappijen binnen Centric. Behalve de Volkswagen Polo Bluemotion, betreft dit ook de Volkswagen Golf Bluemotion en de Toyota Aygo. In totaal beheert de leasemaatschappij daardoor een wagenpark van 1.825 voertuigen bij Centric.

Mechtild Kuijpers, directeur Sustainability binnen Centric: "Wij kiezen heel bewust voor duurzame auto’s. Duurzaamheid houdt mensen bezig. Maatschappelijk verantwoord ondernemen, waar duurzaamheid onderdeel van is, is niet langer een idealistisch gedreven voornemen. Het is inmiddels een ondernemingswaarde die elk bedrijf van enige omvang en invloed zou moeten uitdragen. We merken dat veel medewerkers – bewust of onbewust – al rekening houden met hun omgeving. We hebben het alleen nooit MVO genoemd. Zo zijn we wat milieuvriendelijke maatregelen betreft bijvoorbeeld ook op de goede weg met de inzet van groene rekencentra en de nieuwe huisvesting in ons energiezuinige hoofdgebouw. Onder de noemer ‘Sharing the Future’ deelt Centric haar kennis en maatschappelijk besef met een positieve insteek."

Bruce van Egmond, commercieel directeur Athlon Car Lease: "Onze missie is het verduurzamen van mobiliteit. Dit betekent onder andere dat wij klanten helpen hun wagenparken duurzamer te maken door bijvoorbeeld duurzamere auto’s in te zetten, alternatieve vormen van mobiliteit aan te bieden en onze klanten te adviseren over mogelijke alternatieve manieren om nog meer CO2 te besparen. Wat dat betreft sluiten onze denkwijzen perfect op elkaar aan."

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.