Certificaat voor goed gedrag leasemaatschappij

De Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) heeft een Private Lease OK-certificaat in het leven geroepen om leasemaatschappijen te belonen voor goed gedrag en consumentvriendelijke voorwaarden. VZR constateert grote verschillen in algemene voorwaarden en contracten bij private lease.

VZR heeft in maart de eerste versie van de private leasenormen gepubliceerd. Deze normen, die na intensief overleg met tientallen aanbieders tot stand zijn gekomen, vormen de basis voor de toekenning van het certificaat. Inmiddels heeft VZR zo’n 15 private leaseaanbieders uitgebreid getoetst. Inmiddels hebben Noordlease, Mijndomeinauto en SmiLease van VZR het “Private Lease OK” certificaat ontvangen. Sandra Molenaar van VZR: “NoordLease, Mijndomeinauto en SmiLease hebben al uitgebreide ervaring op het gebied van private lease en dat zie je ook terug in de voorwaarden. De consumentenmarkt waar veel partijen zich voor het eerst op begeven, is echt anders dan de b-to-b leasemarkt.”

Iedere private lease-aanbieder kan het “Private Lease OK” certificaat bemachtigen. De normen staan op de website gepubliceerd. Er is een aantal cruciale voorwaarden gedefinieerd. Aan al deze voorwaarden moet worden voldaan. Van de overige voorwaarden mag de aanbieder er één missen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.