Citnow: ‘klant waardeert video autobedrijf’

Videocommunicatie van autobedrijven naar consumenten wordt door de klant hoog gewaardeerd, stelt producent/leverancier Citnow. Het bedrijf toetste de respons in het beoordelingssysteem dat deel uitmaakt van zijn app.

Het in Groot-Brittannië zetelende moederbedrijf (ook gevestigd in Nederland) analyseerde in eigen land 140.000 beoordelingen en 25.000 geschreven recensies. Gemiddeld geven klanten van autobedrijven de afdelingen sales, aftersales en schadeherstel 4,68 van de vijf haalbare sterren. Tussen de drie afdelingen bestaat vrijwel geen verschil in beoordeling. Klanten van autobedrijven die Citnow’s videotechnologie gebruiken om te communiceren, kunnen de boodschap beoordelen met sterren en een geschreven recensie. In het onderzoek werden de recensies onderverdeeld in groepen: sentiment, videokwaliteit en klantbeleving. Achterliggend doel: een optimaal beeld krijgen wat klanten van de video’s vinden. Autobedrijven kunnen volgens Citnow met deze informatie hun processen finetunen, bijsturen en verbeteren.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †