Concurrentie voor ANWB Wegenwacht

Blij dat ik Rij komt met een nieuwe pechhulp voor gestrande automobilisten. Het moet een alternatief worden voor de abonnementhouders van ANWB Wegenwacht of Route mobiel. Gebruikers van de tot Blije Pechhulp gedoopte pechservice moeten alleen in geval van pech betalen.

De Blije Pechhulp bestaat uit een gratis lidmaatschap en een vast bedrag per pechgeval. Overdag  is dat € 99,50 en ’s avonds en weekends € 139,50. Wie getroffen wordt door pech onderweg belt een op zijn pechpas genoemd alarmnummer.

Volgens initiatiefnemer Benno Nekeman is de tijd nu rijp voor een alternatieve pechhulp: “We hebben een onderzoek laten uitvoeren onder 500 automobilisten met de vraag hoe vaak ze nu daadwerkelijk gebruik maken van een pechservice. Daaruit blijkt onder meer dat twee derde van hen 1 keer per tien jaar de pechdienst inschakelt. Maar er wordt wel ieder jaar 50 tot 100 euro abonnementsgeld betaald. Dat vinden wij vreemd, vandaar ons initiatief.”

Garagebedrijven

Nekeman garandeert een landelijke dekking wat de pechservice betreft. ”Wij maken gebruik van een alarmcentrale waarbij 450 garagebedrijven en pechhulpbedrijven zijn aangesloten. De service houdt in: aanrijden binnen drie kwartier; 20 minuten pechhulp ter plekke en wegslepen naar een garagebedrijf binnen een straal van 25 kilometer.”

Of de Blije Pechhulp voet aan de grond krijgt in Nederland is ook voor Nekeman een vraag. “Onze benadering past echt bij deze tijd: de gebruiker betaalt en niet iedere abonnee, zoals dat bij de Wegenwacht en Route Mobiel wel het geval is. Daar zit het verschil.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *