Contidrom testfaciliteit van het jaar

Het Contidrom ten noorden van het Duitse Hannover is door vaktijdschrift Automotive Testing Technology International uitgeroepen tot ‘Testfaciliteit van het jaar’. De doorslaggevende factor voor de keuze was de Automated Indoor Braking Analyzer (AIBA).

Thomas Neddenriep, bij Continental verantwoordelijk voor de evaluatie van bandeigenschappen, over de onderscheiding: “Dit is een erkenning van alle inspanningen en investeringen die bij de uitbreiding van onze testfaciliteiten kwamen kijken. Tegelijkertijd is deze onderscheiding ook een inspiratiebron – vanaf nu moeten we de positie ‘Beste testfaciliteit’ verdedigen.”

In deze indoor testfaciliteit met een lengte van 300 meter en een breedte van dertig meter kunnen banden dankzij een railsysteem volautomatisch worden getest. Hierbij zijn geen testrijders nodig. In de AIBA zijn het hele jaar door alle weersomstandigheden na te bootsen, zelfs een ijsbaan is mogelijk. Testvoertuigen kunnen er binnen enkele seconden een snelheid van 120 kilometer per uur bereiken. Remacties worden uitgevoerd op een 75 meter lange sectie met uitwisselbare baangedeelten, zodat elke ondergrond kan worden gesimuleerd. Deze baangedeelten wegen elk 120 ton. Dankzij hydraulische liften zijn ze desondanks in enkele minuten uitwisselbaar.

[responsive-video identifier=”rL7LiWY0erE”]

Bezoeksverslag

De AIBA is eind 2012 in gebruik genomen. Aftersales Magazine bracht destijds een bezoek aan Continental in Hannover. Lees hier het complete verslag >>

Meer investeringen

De volgende stap voor Continental is het opzetten van een nieuw Technology Center, dat dient voor de procesoptimalisatie en de productie van hogesnelheidsbanden. Hiermee is een investering van veertig miljoen euro gemoeid. Volgens planning worden in 2018 in het Duitse Korbach 400.000 hogesnelheidsbanden geproduceerd in de maten van 19 tot 23 inch.

Continental Contidrom testcircuit Hannover

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.