Continental diep in het rood in Q2

Toeleverancier Continental meldt een omzetdaling van bijna veertig procent in het tweede kwartaal. Doorvertaald op jaarbasis zou de onderneming uitkomen op 6,6 miljard euro.

De automotive tak incasseerde een omzetafname van ruim 45 procent, om uit te komen op ruim 2,6 miljard euro. Hoewel het concern zegt dat de situatie bij de diverse activiteiten merkbaar aan het verbeteren zijn, laat het een voorspelling over heel 2020 achterwege. De aanhoudende, wisselende onzekerheid over het coronavirus is de reden. “Productie, logistiek en marktvraag zijn daardoor moeilijk in te schatten.”

Liquiditeit

De totaalomzet mag dan in Q2 dramatisch zijn teruggelopen (met een winstmarge van min 9,6 procent), analisten hadden nóg somberder resultaten voor ogen. Daarom kreeg het aandeel Continental dinsdag wat meer lucht op de Duitse beurs. Eind juni bedroeg de liquiditeitsreserve 10,1 miljard euro .Op 5 augustus komt Continental met de definitieve kwartaal- en halfjaarcijfers, maar de strekking zal dezelfde zijn.

Door te snijden in het dividend sorteerde de onderdelenproducent vorige maand al voor op dieprode cijfers. Topman Degenhart maakte eerder de negatieve balans op door te spreken van het slechtste kwartaal sinds 1945. Hij verwacht een derde kwartaal dat weliswaar financieel beter zal scoren dan het tweede, maar nog steeds achterloopt bij Q3 in 2019.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.