Continental introduceert allseasonband

In navolging van Michelin en Bridgestone komt ook Continental met een allseasonband, de Allseason Contact. Dat bevestigt Continental aan Aftersales Magazine.

Continental raadt aan om zomerbanden te gebruiken in de zomer en winterbanden in de winter. De Allseason Contact kan in sommige gevallen een alternatief zijn, met name voor automobilisten in een klimaat met milde temperaturen, zonder strenge winters, die vooral in de stad rijden en slechts een beperkt aantal kilometers per jaar. De Allseason Contact draagt het Alpine-symbool met drie bergtoppen en kan dus gelden als winterband voor landen waar deze banden in winterse omstandigheden verplicht zijn.

Winter en zomer

De goede eigenschappen van de Allseason Contact in de winter dankt de band aan zijn harsen en hoge silicagehalte in het rubbermengsel. Hierdoor blijft de band ook in koude omstandigheden flexibel. Dankzij de open schouders heeft de band in zomerse omstandigheden een goede afwatering bij aquaplaning. Stijve profielblokken met minimale lamellen geven een goede weglegging en zorgen voor goede remprestaties op droog wegdek. De daling van de rolweerstand wordt bereikt door een geoptimaliseerde geometrie van de flank en profieldiepte, die leidt tot minder brandstofverbruik.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3823 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters