Continental lijdt bijna 2 miljard euro verlies

Automotive toeleverancier Continental heeft in het derde kwartaal een, weliswaar ingecalculeerd, verlies geleden van 1,99 miljard euro.

In juli waarschuwde Continental al voor tegenvallende cijfers over 2019. Toen werd met name het handelsconflict tussen de VS en China als reden opgegeven. In september liet Continental weten wereldwijd 20.000 banen te schrappen als gevolg van veranderende marktomstandigheden. Dat laatste heeft ertoe geleid dat Continental heeft afgeschreven op goodwill, reden voor het verlies in het derde kwartaal.

Omzet

Want, zo licht financieel directeur Wolfgang Schäfer toe: “Als je kijkt naar onze puur operationele prestaties, hebben we het redelijk goed gedaan in het derde kwartaal.”

Inderdaad steeg de omzet in het derde kwartaal met 3 procent tot 11,1 miljard eurom, al is ook daar een kanttekening op zijn plaats. Organisch daalde de omzet immers met 0,3 procent. Overnames zorgden met name voor een hogere totaalomzet.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *