Continental wint Oko Globe Award

Automotive toeleverancier Continental heeft op 17 september een international prijs in de wacht gesleept voor het milieuvriendelijker en veiliger maken van autorijden. De Öko Globe Award 2012 werd toegekend in de categorie ‘Energy Generation en Energy Storage’.

De jury was vol lof over de MK 100 ESC Premium Hybrid, een remsysteem voor elektrische auto’s dat tijdens het afremmen energie terugwint om de accu bij te laden. “Deze award beloont onze inspanningen om autorijden milieuvriendelijker en tegelijk veiliger te maken. Tijdens de ontwikkeling van het systeem hebben we de basis weten te leggen voor massaproductie op meerdere markten en modellen”, aldus Frank Jourdan, vice-president van de businessunit Electronic Brake Systems van de afdeling Continental Chassis & Safety

Met uitzondering van volledig hybride modellen, bedekken de huidige hybride aandrijflijnen slechts een deel van het leveringsgamma. Des te belangrijker is het dat een regeneratief remsysteem in combinatie met een hybride aandrijflijn, als een klassiek hydraulisch remsysteem in combinatie met een verbrandingsmotor, wederzijds uitwisselbaar zijn. De software en hardware, de benodigde installatieruimte en aansluitpunten zijn identiek.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *