Cor Baltus: ‘Telematica is topdossier’

“Nationaal en internationaal staat, als het om de reparatie- en onderhoudsmarkt gaat, telematica boven aan de agenda. Nationaal op het niveau van RAI Vereniging afdeling Autovak en op Europees niveau binnen Figiefa”, stelt Cor Baltus in een exclusief interview in de vandaag verschenen uitgave van Aftersales Magazine. Baltus is ceo van Partspoint groep, voorzitter van RAI Vereniging afdeling Autovak en bestuurslid bij Figiefa.

Die laatste is de Europese federatie en politieke gesprekspartner in Brussel voor onafhankelijke grossiers en retailers (en de bij hen aangesloten garagenetwerken) van vervangingsonderdelen voor de onafhankelijke reparatie- en onderhoudsmarkt. “Telematica en in het verlengde ervan de connected car, biedt niet alleen commerciële mogelijkheden. Voor de overheid geldt dat een met de omgeving communicerende auto de gewenste verlaging van het aantal verkeersslachtoffers op kan leveren. Een connected infrastructuur verhoogt de rijveiligheid vele malen meer dan dat je probeert het rijgedrag van automobilisten te verbeteren.”

Het onderwerp telematica zoals dat in Brussel op tafel ligt, moet, als de regelgeving voldoende handen en voeten heeft gekregen, ook worden opgepakt door nationale regeringen. “Jazeker, de regelgeving die nu wordt ontwikkeld, zal straks moeten worden uitgerold door de nationale wetgever. En daar is wat betreft ons land een belangrijke rol voor RAI Vereniging weggelegd en dan vooral de afdeling Autovak. Bovag Onafhankelijke Autobedrijven is hier eveneens een belangrijke partij. Wij zetten ook voor hen hoog in om binnen de reparatie- en onderhoudsmarkt een gelijkwaardig speelveld voor het onafhankelijke kanaal te creëren.”

Lees het hele interview in de nieuwe uitgave van Aftersales Magazine.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.