Coronavirus: ‘Techno Classica naar juni’

Het Duitse tijdschrift Oldtimer Markt meldt op zijn website dat de klassiekerbeurs Techno Classica wordt verschoven van eind maart naar medio juni. Het oprukkende coronavirus zou volgens de organisatie haaks staan op een publiekevenement dat de vorige keer 190.000 mensen uit 46 landen trok.

Officieel is de maatregel nog niet: de organisatie van het evenement houdt het naar buiten toe vooralsnog op de oorspronkelijke data: 25 t/m 29 maart. Oldtimer Markt baseert zich op informatie vanuit de standhouders, die zondagavond geïnformeerd zouden zijn door beursorganisator S.I.H.A. Verschuiving naar de periode 17 t/m 21 juni zou achter de schermen de meest wenselijke optie zijn. Inmiddels hebben ook andere media de signalen die duiden op een naderend uitstel gemeld.

Claims

Zowel de organisatie als de exposanten zouden wachten op een heldere uitspraak van de lokale overheid. Die beperkt zich tot nu toe echter tot vage algemeenheden en adviezen. Niet alleen de gezondheidsaspecten spelen een rol maar ook de financiële kant: wie is aansprakelijk voor eventuele claims (standbouw, logistiek, hotelkamers)? Hakt de regering van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen de knoop door, dan is juridisch gezien sprake van overmacht. Overeenkomsten tussen standhouders, de organisatie en het beursbedrijf zouden daarmee ongeldig worden. Maar in het geval van een verschuiving blijven de contracten gewoon in tact. De vraag is ook in hoeverre de alternatieve data passen binnen de agenda’s van de diverse belanghebbenden. (foto: Techno Classica)

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *