Coronavirus: Transport Compleet naar december

Transport Compleet Hardenberg wordt vanwege het coronavirus verplaatst naar 1, 2 en 3 december 2020. De oorspronkelijke planning was 24, 25 en 26 maart 2020.

Het besluit is genomen in samenspraak met exposanten en partners, zegt Floris Valk, head of events automotive & transport van organisator Easyfairs. De beurs zou aanvankelijk doorgaan, in lijn met de richtlijnen van het RIVM. “We zien echter sinds deze week een duidelijke koerswijziging in de richtlijnen voor bezoek en deelname aan beurzen. Onze exposanten en partners steunen ons besluit en hebben aangegeven mee te verplaatsen.”

Gezondheid

De Nederlandse overheid heeft nog géén beperkingen of extra maatregelen opgelegd voor beurzen en events van dit kaliber in Noordoost-Nederland. Niettemin heeft Easyfairs besloten om Transport Compleet Hardenberg te verplaatsen. “Gezien de onvoorspelbaarheid en onvermijdelijkheid van het coronavirus is het onmogelijk geworden om Transport Compleet door te laten gaan op de oorspronkelijke data. De gezondheid en veiligheid van onze exposanten, bezoekers en medewerkers staan voorop.”

De organisatie zegt daarnaast een flinke rem op de bezoekersregistraties te constateren. Het gevolg hiervan is, zegt Valk, “dat we eind maart niet de kwaliteit van het event kunnen borgen waar de sector recht op heeft.”

Uitdagingen

De nieuwe datum voor Transport Compleet Hardenberg wordt volgens Valk gesteund door een overgrote meerderheid van de exposanten. “We vinden het belangrijk om de transportsector de kans te bieden dit jaar bij elkaar te komen in Hardenberg. Er zijn legio uitdagingen die we als sector dienen op te pakken. Daar gaan wij samen met onze exposanten en partners een belangrijk steentje aan bijdragen.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.