Dabeko neemt Van Klei Friesland over

De grossiersgroep Dabeko uit Dalfsen, met vestigingen in Drachten, Coevorden, Assen en Groningen, neemt de activiteiten van bandendistributeur Van Klei Friesland uit Heerenveen over. Het gaat daarbij nadrukkelijk om de activiteiten. Deze worden geïntegreerd in de diverse vestigingen van Dabeko.

Hierdoor kunnen bestaande en nieuwe klanten via een nog fijnmaziger distributie op een grotere beschikbaarheid van met name de Kumho banden rekenen. Want door de overname wordt Dabeko voor Noord-Oost Nederland de distributeur van het Koreaanse bandenmerk Kumho. En dat voor zowel de personenauto- als de trucksector.

Directeur Anton van der Kolk van Dabeko: “Door de overname wordt onze positie in de regio, zeker ten aanzien van de bandendistributie, verder versterkt. We hopen natuurlijk dat de klanten van het voormalige Van Klei Friesland ons de business blijven gunnen. En zullen onze uiterste best doen om de dienstverlening op een nog hoger plan te brengen. Wij leveren bijvoorbeeld minimaal vier maal per dag bestelde banden en onderdelen uit.” Dabeko maakt de afgelopen maanden een sterke groei door. En is met inmiddels vijf vestigingen belangrijke marktpartij in de regio geworden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.