Marktplaats heeft de Auto Assistent ontwikkeld. Dit interactieve platform begeleidt de consument stap-voor-stap naar het vinden en aankopen of het plaatsen en verkopen van een nieuwe auto.

Uit onderzoek van Accenture blijkt dat 80% van de ondervraagde autokopers gebruik maakt van enige vorm van digitale technologie bij het aankoopproces. Bijna twee derde (62%) initieert het aankoopproces online, pas daarna bezoeken ze de dealer. Driekwart zegt te overwegen zijn nieuwe vervoermiddel in het vervolg online te kopen. Het belang van de juiste informatie over het aankopen van een auto is voor Marktplaats daarom onmiskenbaar.
“Marktplaats innoveert continu om het platform beter en gebruiksvriendelijker te maken. De feedback van de klant is hierin leidend. Met Auto Assistent helpen we gebruikers juiste keuzes te maken in het aan- en verkoopproces. Wij zien het als onze taak om gebruikers zo goed mogelijk te informeren en assisteren,” aldus Michiel Aker, van Marktplaats Cars.

Relevant

De Auto Assistent biedt op één pagina de belangrijkste en meest relevante aan- en verkoop informatie. Via een route langs de thema’s “Bepaal je budget”, “De juiste aankoop”, “Bij de verkoper”, “De aankoop”, “Op weg” en “Verkopen” vinden gebruikers hun weg. Onderwerpen als privé-lease of kopen, verzekeringen en tips voor onderhandelingen worden besproken. Ook het opstellen van een verkoopovereenkomst, het bepalen van de vraagprijs en het overschrijven van het kentekenbewijs komen aan bod. In de Auto Assistent is een koppeling gemaakt met partners ANWB Autoverkoopservice, Ikwilvanmijnautoaf.nl en Mijn Autocoach om de gebruiker te helpen de juiste beslissing te nemen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties