Daimler roept gepensioneerden terug

In de zoektocht naar goed gekwalificeerde medewerkers is Daimler intussen aangewezen op senioren. De fabrikant van onder meer Mercedes-Benz en Smart haalt gepensioneerden terug naar de fabriek om ze in te zetten voor ingewikkelde klussen waar kennis en ervaring vereist zijn. Maar op hun oude salaris hoeven ze niet te rekenen.

Van ict-problemen tot aan klussen in het buitenland. Autofabrikant Daimler is voor het opknappen van speciale opdrachten steeds vaker aangewezen op gepensioneerden. Bijna 100 pensionado’s zijn door het beursgenoteerde concern afgelopen jaar tijdelijk teruggehaald.

Daimler heeft vorig jaar een pool van experts samengesteld waar gepensioneerde oud-medewerkers van Daimler zich voor kunnen aanmelden onder vermelding van hun bekwaamheden en ervaring. Dat hebben intussen 390 senioren gedaan.

Daimler is niet het enige bedrijf dat gebruik maakt van gepensioneerden. Ook het concern Bosch en de Otto Group kunnen niet zonder de kennis en ervaring van hun oud-medewerkers. Zij betalen de gepensioneerden nog wel volgens hun oude loon, maar daar hoeven ze bij Daimler niet op te rekenen. Het concern betaalt in plaats daarvan individuele dagtarieven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.