Dealer importeert steeds meer zelf

Dealers halen steeds vaker jong gebruikte auto’s van hun merk uit het buitenland door massale inkoop bij buitenlandse verhuurders, veilingen en fabrikanten. Dat zegt Frank Bolsenbroek, directeur van het taxatiebureau Bolsenbroek Van den Boogaard en Partners (BBP) in Heumen.

Het marktaandeel dat dealers in de parallelimport hebben, is volgens de cijfers van Bolsenbroek alleen het laatste jaar al ruim verdubbeld. BBP is naar eigen zeggen als taxatiebureau bij zeker zestig procent van deze transacties betrokken. Met name het laatste jaar heeft de taxateur een flinke toename geconstateerd van auto-import onder officiële merkdealers.

Bolsenbroek: “Waar de marges steeds dunner worden bij met name de volumemerken, zoekt een creatieve dealer naar nieuwe inkomsten. Die zijn te vinden in de import. Als je het als dealer dan ook nog combineert met een goed exportbeleid, kan je scoren. Daarnaast is de import van met name middenklassers en hoger segment door wijzigingen in de BPM-structuur aanmerkelijk voordeliger geworden.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *