Debat Bovag over trends werkgever-werknemer

Modernisering van arbeidsverhoudingen, dat is het thema van een debat op 24 juni, onder regie van Bovag. Aanwezig is onder anderen minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Tijdens de bijeenkomst – ‘Het werk de Baas’ – presenteert Bovag de uitkomsten van een aantal recente experimenten. Ondernemers en medewerkers zochten samen – “blanco en zonder belemmeringen” – naar nieuwe afspraken op het gebied van arbeid. De uitkomsten vormen de basis van het debat. De middag vindt plaats in aanwezigheid van ondernemers, arbeidsdeskundigen, vertegenwoordigers van werknemers en Bovag-experts. Zij gaan in gesprek over sociale innovatie. Op het terrein van arbeidsverhoudingen spelen zich de nodige ontwikkelingen af. Zo dwingt veranderende techniek (elektrificatie, connectiviteit, kunstmatige intelligentie) de noodzaak van nieuwe kennis en vaardigheden af. Anderzijds zoekt de medewerker van nu naar meer zingeving in het werk. Ondernemers staan voor de uitdaging om invulling te geven aan deze en andere veranderingen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †