Dekra blijft groeien

Ondanks de coronacrisis heeft Dekra zijn kernpersoneel in 2020 met 400 medewerkers zien groeien tot bijna 30.000. Voor 2021 verwacht Dekra zo’n duizend nieuwe banen te scheppen.

Dat maakt de test- en certificeringsorganisatie bekend bij de publicatie van de jaarcijfers, die een omzet lieten zien van 3,2 miljard euro, wat bijna evenveel is dan het jaar ervoor, de omzetdaling bij de Temp Work-divisie niet meegerekend. Dekra Nederland genereerde in 2020 een omzet van 119 miljoen euro en heeft op dit moment meer dan duizend medewerkers.

Digitalisering en duurzaamheid

In 2021 wil Dekra zijn voordeel doen met twee megatrends: digitalisering en duurzaamheid. “De focus van het hele bedrijf is steeds gericht op kansen op het terrein van digitalisering. Dit omvat nieuwe manieren van werken, verbeterde digitale interactie, innovatie en datagedreven diensten”, legt bestuursvoorzitter Stefan Kölbl van Dekra uit. “Bij de verdere transformatie van de economie en maatschappij zal veiligheid een sleutelrol spelen”, aldus Kölbl.

Dekra ziet zichzelf als een kennisleider en het bedrijf heeft dan ook de investeringen op het gebied van cyberveiligheid en kunstmatige intelligentie, belangrijke aandachtsgebieden voor de toekomst, geïntensiveerd.

Mobiliteit

De toekomst van onze mobiliteit is direct gelinkt aan AI en cyberveiligheid. Binnen alle servicedivisies ontwikkelt DEKRA nieuwe diensten gerelateerd aan groeimarkten als die voor zelfrijdende auto’s, elektrische en micro-mobiliteit en car sharing.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.