Delticom stabiliseert omzet

Europa’s grootste banden- en onderdelenwebshopaanbieder Delticom, heeft de omzet over het eerste kwartaal van dit jaar licht zien stijgen van 85,4 naar 85,5 miljoen euro. De brutomarge kon vrijwel worden vastgehouden, maar vertoonde wel een lichte teruggang van 25,9 naar 25,8 procent van de omzet.

Directeur Rainer Binder spreekt van een consolidatie, die mede het gevolg is van een relatief zwak winterbandenseizoen in Europa.

Positief is de stijging van het aantal consumenten dat online op zoek gaat naar nieuwe banden. Uit een in opdracht van Delticom uitgevoerd onderzoek onder duizend autobezitters, blijkt dat het percentage consumenten dat zich eerst online oriënteert op een bandenaankoop, is gestegen van 36 naar 41 procent. Daarbij zijn mannen met 44 procent nog in de meerderheid, want slechts 37 procent van de potentiële vrouwelijke bandenkopers shopt daarvoor online.

Delticom had in 2011 een goed financieel jaar. Het bedrijf pluste de omzet met 14,4 procent in vergelijking met 2010. Lees er hier alles over >>

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1805 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.