Den Bosch duurste hoofdstad autoverzekering

Van alle Nederlandse hoofdsteden is Den Bosch de duurste voor een autoverzekering. Zowel een WA, een WA beperkt casco als een WA volledig casco lopen er het meest in de papieren. Dat leert premieonderzoek door vergelijkingswebsite Autoverzekering.nl.

Gemiddeld bedraagt de premie voor een autobezitter in Den Bosch 28,51 euro per maand. Haarlem en Den Haag staan op plek twee en drie. Het noorden van het land is aanmerkelijk goedkoper, met het laagste gemiddelde (18,20 euro) voor de stad Groningen.

In 2015 voerde de vergelijkingswebsite eenzelfde onderzoek uit. Toen kwam Utrecht naar voren als de duurste stad om een personenauto te verzekeren. Dat ditmaal Den Bosch koploper is, vloeit voort uit onder meer het risicoprofiel. Van alle Nederlandse provincies werd afgelopen jaar in Noord-Brabant het grootste aantal schadeclaims ingediend bij autoverzekeraars. Gegevens van het Verbond van Verzekeraars komen neer op 33,9 claims per 1000 personen. Daarmee is de provincie een uitschieter ten opzichte van schadeclaims in andere provincies. In Den Bosch is er bovendien een hoog risico op diefstal van auto’s, maar ook diefstal uit/vanaf personenauto’s. Denk hierbij aan diefstal van autoradio’s of buitenspiegels. De Brabantse provinciehoofdstad scoort met 12,3 diefstallen per 1000 inwoners veel hoger dan het landelijke gemiddelde van 4,9 diefstallen per 1000 inwoners. 

Drie typen personen

Bij de vergelijking zijn de Nederlandse hoofdsteden getoetst op basis van de gemiddelde premies voor drie verschillende typen personen:

  • Een starter van 25 jaar oud met 5 schadevrije jaren en een Volkswagen Golf.
  • Een persoon van 40 jaar oud met 15 schadevrije jaren en een Volvo V70.
  • Een senior van 70 jaar met 30 schadevrije jaren en een Toyota Yaris.

Voor ieder type persoon en voor iedere stad zijn vergelijkingen gemaakt voor zowel de WA, WA beperkte casco als de WA volledig-cascodekking. Het aantal gereden kilometers is constant gehouden op tienduizend kilometer per jaar. Voor de vergelijkingen is de postcode van het centrale treinstation van iedere stad gebruikt.

Gemiddelde maandelijkse premie in euro’s per hoofdstad:

Den Bosch € 28,51
Haarlem € 28,21
Den Haag € 22,83
Utrecht € 22,38
Maastricht € 21,92
Lelystad € 20,13
Arnhem € 20,03
Zwolle € 19,05
Middelburg € 18,87
Assen € 18,79
Leeuwarden € 18,72 
Groningen € 18,20

Over Autoverzekering.nl

Autoverzekering.nl heeft als doel om de consument te helpen bij het vinden van een autoverzekering met de best aansluitende dekking tegen de laagst mogelijke prijs. Door autoverzekeringen onafhankelijk te vergelijken op basis van prijs en kwaliteit kan de consument de keuze maken om over te stappen naar een autoverzekering die past bij de huidige situatie. Zo wil Autoverzekering.nl de markt transparanter en inzichtelijker maken voor de consument.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.