Autolease Midden Nederland voorziet zijn klanten sinds kort van een onderhoudsbeurtindicator (OBI). Deze toont de komende, voertuigspecifieke onderhoudsintervallen en -voorschriften van de rijdende leasevloot.

De module is ontwikkeld door Mivar, de bijbehorende koppeling tussen het kenteken en de indicator komt van Flipse Automatisering.

Aan de hand van onderhoudsnota’s wordt vastgelegd wanneer de laatste beurt is geweest. Daarnaast wordt opgevraagd aan Mivar wanneer de volgende op de rol staat. Deze gegevens worden vastgelegd op contractniveau in het systeem. Met gevarieerde correspondentie (brieven, e-mails en publicaties op het berijdersportaal) is het vervolgens mogelijk berijders te infomeren over de eerstkomende onderhoudsbeurt.

De mogelijkheid om berijders proactief te benaderen is een van de voordelen van deze werkwijze, zegt Immanuël Struik (manager operations en ICT bij Autolease Midden Nederland). “Ook in de forecast en op toekomstige ontwikkelingen met telematica kunnen wij middels de OBI alvast een sprong vooruit maken.” 

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties