Dertig procent meer carpoolplekken

Voor de komende dagen worden er meer dan 41.000 zitplaatsen aangeboden voor ritten vanaf, naar en binnen Nederland, dat is ruim dertig procent meer dan vorig jaar in dezelfde periode. Dat blijkt uit cijfers van Blablacar, een marktplaats voor autodelen.

Berlijn is voor Nederlanders een populaire stad om de jaarwisseling te vieren; de meeste ritten naar het buitenland zijn richting de Duitse hoofdstad. Ook komen er veel buitenlanders naar Nederland om hier de jaarwisseling te vieren; Amsterdam is vooral bij Parijzenaren populair. Verder valt op dat er volgens de data van Blablacar rondom de jaarwisseling binnen Nederland meer verkeer is richting Eindhoven dan normaal.

Het delen van ritten is een sociale aangelegenheid. In 2015 heeft Blablacar wereldwijd 47 miljoen connecties tot stand gebracht tussen mensen waarvan de paden anders misschien nooit gekruist waren. Bestuurders en passagiers zaten gemiddeld 342 kilometer bij elkaar in de auto. Binnen Europa is de kans groot dat je met twee andere personen in de auto zit als je gebruikt maakt van Blablacar, want de gemiddelde bezetting van een auto is 2.8 personen per auto, ten opzichte van 1.7 personen per auto buiten de Blablacar-community.

Blablacar-bewegingen tijdens Kerst 2015

[responsive-video identifier=”PzHlWc_09iE”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.