DHL levert pakketjes tot in kofferbak Audi

Met de nieuwe dienst ‘Audi connect easy delivery’ wordt het mogelijk om een DHL-koerier eenmalig sleutelloos toegang te geven tot de bagageruimte. In mei start in München een pilotproject.

Audi is het tweede automerk dat deze dienst gaat aanbieden. Eerder kwam Volvo al met een postbesteling tot aan de kofferbak. Het idee is vrij simpel: een Audi-rijder die een online-bestelling doet, kan DHL eenmalig sleutelloos toegang geven tot zijn bagageruimte. Dit geldt voor de afgesproken tijdspanne die voor de aflevering van het pakket staat.

Zodra het pakketje is afgeleverd en de bagageruimte weer wordt gesloten, vervalt de mogelijkheid tot toegang. Een volgende stap van Audi connect easy delivery is het verzenden van brieven en pakketjes. DHL kan brieven en pakketjes in de bagageruimte oppikken en doorsturen naar het afleveradres – dit kan uiteraard ook de bagageruimte van een Audi zijn.
 
Overigens hebben beide automerken het nakijken op de Belgische startup Cardrops die nu al bestellingen levert tot in de kofferbak van de auto. Om bestelde artikelen daarin te deponeren, moet een speciaal (klein) toestel in de wagen worden geplaatst waarmee de kofferbak kan worden geopend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.