Directeur Mahle naar LKQ

Arnd Franz wordt de nieuwe coo (chief operating officer) bij LKQ Europe. Hij zal rapporteren aan John Quinn, ceo en algemeen directeur van LKQ Europe, waar onder meer Sator-Fource onder valt, maar ook LKQ Belgium, het Britse ECP en het Duitse Stahlgruber.

Franz is momenteel executive vicepresident en lid van het directieteam van onderdelenfabrikant Mahle in Stuttgart. Eind maart, begin april 2019 zal Franz de overstap maken van producent naar distributeur, met een hoop fabrikantenbagage in zijn rugzak.

Leiderschapsrol

“Ons team heeft gezien de groei die we hebben gerealiseerd de uitbreiding nodig”, stelt John Quinn vanuit het LKQ-hoofdkantoor in London. “Met de komst van Arnd Franz onderstrepen we onze Europese leiderschapsrol als distributeur van onderdelen voor de onafhankelijke aftermarket. Bovendien willen we nog verder groeien en daar kunnen we de ervaring van onze nieuwe coo goed bij gebruiken.” Franz was binnen Mahle tussen 2006 en 2013 verantwoordelijk voor de aftermarket business. “Ik heb een groot vertrouwen in de capaciteiten van Franz, die hij onder andere in zal gaan zetten om de overgenomen ondernemingen in Europa nog meer met elkaar te laten integreren en tegelijkertijd te werken aan verdere groei en versterking van onze Europese voetprint”, benadrukt Quinn.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1699 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen