Dispatch Glas voor ruitschadeherstellers

Dispatch Nederland, Allianz Nederland en Autotaalglas hebben onlangs het schademanagementsysteem Dispatch Glas in gebruik genomen. Dispatch Glas is een nieuw systeem voor de afhandeling van ruitschade, waarmee glasherstelbedrijven declaraties rechtsreeks kunnen indienen bij aangesloten verzekeraars. Tevens kan de glasdekking getoetst worden op de polis van de verzekerde.

Verzekeraars willen al langer duidelijk inzicht krijgen in de kosten van ruitherstel en –vervanging. De facturen kunnen met Dispatch Glas op een uniforme en efficiënte manier administratief verwerkt worden. Het schademanagementsysteem kan eenvoudig geïntegreerd worden in de backofficesysteem van het glasherstelbedrijf.

De komende maanden zal Dispatch Glas verder uitgerold worden bij onder meer Kwik-Fit, Glasgarage en Carglass. De overige deelnemende verzekeraars als Achmea en Univé zullen ook van het systeem gebruik gaan maken.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *