Distributiekits SKF met waterpomp via Mijngrossier.nl

Mijngrossier.nl levert sinds kort van SKF, voor bepaalde motoren, een uitgebreid assortiment van 200 distributiekits. De kits bevatten alle onderdelen die voor een volledige reparatie van het distributiesysteem nodig zijn; een distributieriem, alle loop- en spanrollen, een waterpomp en al het voertuigspecifieke bevestigingsmateriaal zoals moeren, veren en rekbouten.

“De reden dat de waterpomp is opgenomen in de SKF-kits is simpel. De waterpomp is onderdeel van het distributiesysteem en heeft derhalve hetzelfde aantal kilometers afgelegd als de rest van het systeem. Ook een waterpomp heeft namelijk niet het eeuwige leven mede als het gevolg van voortdurende motortemperatuurschommelingen, van de draaisnelheid en de leeftijd van de pomp. Bovendien wordt een ‘oude’ waterpomp extra belast na montage van een nieuwe distributieriem. Afdichtingen en lagers komen onder een nieuwe hoekspanning te staan, waardoor de waterpomp op termijn gaat lekken. Een goed functionerende waterpomp is van groot belang bij het handhaven van de juiste interne temperatuur en het beperken van het brandstofverbruik”, aldus de uitleg van de onderdelenwebsite.

Overigens was juni een recordmaand voor Mijngrossier.nl. Zo werd ondermeer de maandomzet van 15 miljoen euro overschreden. Leer er hier alles over >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *