Documenten bevestigen auto-project Apple

Project Titan bestaat en in verder gevorderd stadium dan door velen gedacht. De Britse Guardian wist documenten te bemachtigen die dit project van Apple bevestigen. De tech-gigant zou nu volgens het bericht locaties zoeken waar het de zelfrijdende auto kan uitproberen.

Het gerucht dat Apple in de voetsporen van aartsrivaal Google stapt en met een eigen zelfrijdende auto komt is niet nieuw. De geruchten kregen bijval door enkele opvallende personele switches. De voormalige kwaliteitsmanager Doug Betts van Fiat Chrysler zou zijn ingelijfd alsmede onderzoeker Paul Furgale van het Swiss Federal Institute of Technology. Het omgekeerde gebeurt echter ook. Zo heeft Tesla al enkele Apple-techneuten binnengehaald.

De melding die The Guardian doet over het scouten van testlocaties volgt onder meer op een ontmoeting die een Apple-team had met een team van Go Mentum Station. Deze oude marinebasis ligt bij San Francisco en wordt momenteel verbouwd tot een zwaar beveiligd testgebied voor autonoom rijdende voertuigen. Mercedes en Honda hebben er schijnbaar al testen ondernomen. Uit brieven blijkt nu dat er bij Apple een testschema bestaat en dat de voormalige marinebasis dit schema graag wil kunnen aanhouden.

De Britse krant concludeert verder dat de zelfrijdende Apple vrijwel klaar is voor gebruik op de weg, hoewel de details rondom het project nog in nevelen gehuld blijven. De senior vice president noemde de auto eerder dit jaar al ‘het ultieme mobieltje’ in een verklaring waarbij hij toegaf dat de fabrikant verschillende markten verkent waarvan ze denken dat ze er ‘een verschil kunnen maken’. Dat dat gelukt is blijkt wel uit de angst die inmiddels leeft bij de gevestigde orde in de automotive voor deze nieuwe concurrentie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.