Dometic stroomlijnt productnamen

Dometic heeft een nieuw logo en een nieuwe slogan: Mobile living made easy. Daarnaast heten alle producten met een andere naam voortaan Dometic. In ons land genieten vooral Seitz, Sealand en Waeco bekendheid, wereldwijd zijn er tientallen sub-merken die nu allemaal de naam Dometic dragen.

Voorbeelden van andere sub-merken zijn Marine Air, Cruisair, Condaria, SeaLand, Mobicool en Atwood. In het kader van de stroomlijning worden tegelijk alle producten ingedeeld bij één van de zes nieuw geformeerde productgroepen.

Dometic is als merk in 1968 in Amerika opgericht door Electrolux, in Nederland nog steeds een vertrouwde naam. Bij de verkoop in 2001 van Electrolux Leisure Appliances aan EQT III Ltd. wordt de naam Dometic als bedrijfsnaam gekozen. Wereldwijd voorziet de fabrikant en leverancier in producten om het leven ‘onderweg’ zo aangenaam, comfortabel en veilig mogelijk te maken. Waarbij enerzijds recreatief en anderzijds beroepsmatig gebruik (truck) centraal staat. 

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.